INSPIRATIE 5

Twee badkamers voor een gastvrij huishouden

Bij een woninguitbreiding in Amstelveen kwam deze opdracht naar ons toe:

“Wij laten een extra verdieping op onze woning zetten, waar wij graag een fijne badkamer willen laten plaatsen, passend bij het slaapgedeelte. De badkamer op de 1e verdieping wordt vooral een doucheruimte voor de kinderen en hun vele logees”.

Badkamer-1nspiratie5Op de nieuwe verdieping kwam een ouderslaapgedeelte geheel in wit, de badkamer moest hier op aansluiten. De ruimte was niet bijzonder groot, er moest een ligbad, een separate ruime douche en een wandcloset in komen.

Badkamer-2nspiratie5De bewoners hadden als wens om tv te kunnen kijken vanuit het ligbad; het Saniview inbouwscherm speciaal voor badkamers bood hier uitkomst.

De pure vormen en hoogwaardige accessoires maken het fraai.

Voor de sprankelende verlichting is gekozen voor modular opbouwspots

 

 

 

 

Badkamer 1e verdieping, doucheruimte voor de kids met royale loopruimte

Op de 1e verdieping werd de badkamer ontworpen met in gedachten een partij vloertegels, welke reeds in het bezit waren van de opdrachtgever en waar men een speciale herinnering aan hechtte. Deze tegels moesten nu hun bestemming krijgen.

Badkamer-3nspiratie5Door toepassing van een hardhouten vlonder in de douchebak, kwam de bruintint in deze vloertegel weer terug. Dit detail zorgt voor mooi evenwicht.

Voor de wastafel suggereerden wij een nis te maken en hiervoor een deel van een logeerkamer te gebruiken. Deze badkamer heeft voldoende passeerruimte bij gelijktijdig gebruik, er wordt intensief gebruikt van gemaakt door de sportieve kinderen in het gezin.

In deze woning zijn twee regendouches toegepast met een vrij grote doorstroom. Bij gelijktijdig gebruik, vraagt dit om een geschikte cv-ketel. Wij hebben een Nefit CW6 cv-ketel toegepast zodat men comfortabel kan douchen!