INSPIRATIE 4

Een klein (fijn!) project van de zelfbouwer

Voor een eensgezinswoning in Uithoorn kregen wij het volgende verzoek:

“Ik ben handig en wil graag proberen een leuke badkamer aan te leggen in mijn woning, graag wil ik advies van een installateur en werk ik met goede materialen”.

Badkamer-inspiratie4Het idee was om van een slaapkamer zelf een badkamer te maken.
De bewoner had nog nooit eerder een dergelijke klus gedaan. Het idee was er en het ontbrak ook niet aan technisch inzicht om de klus te klaren. Wel wilde hij bij een deskundige staven of het plan uitvoerbaar was. Ook wilde hij alleen klussen met professioneel materiaal, de bewoner meldde zich bij ons. Als installateur hebben wij een vrijblijvend bezoek gebracht aan deze woning, om mee te kijken of er mogelijk knelpunten waren. Het idee was prima uitvoerbaar. Er was op de verdieping geen closet en dus geen closetafvoer. Voor dit gedeelte werd één van onze monteurs ingeschakeld, waarna men weer zelf verder kon gaan met de opbouw van de badkamer.

Tijdens het klussen kon de bewoner bij ons terecht voor materiaal en zo nodig voor aanvullend advies. Het verzorgen van het kitwerk is bij ons neergelegd en het sanitair is door ons geleverd; kwaliteit en goede garantie, dat is waar deze zelfbouwer voor heeft gekozen. Een volgende klus zal zijn het renoveren van de toiletruimte op de begane grond. Het staande closet met laaghangend reservoir wordt gewijzigd in een vrijhangend wandcloset: een absolute meerwaarde voor het huis. Na deze uitdaging gaat het zeker lukken. Uiteraard kiest men ook dan weer voor de prettige ondersteuning van een installateur!