INSPIRATIE 3

Complete badkamer op 4m²

In een eensgezinswoning in Uithoorn hadden de bewoners deze wens:

“Wij willen een kleine slaapkamer ombouwen tot een badkamer, beschikken over 4m² en daar moet alles in, behalve het toilet”

Vaak zien we in een badkamer van deze afmeting dat er wordt gekozen voor een ligbad waarin men kan douchen, of wordt er alleen een douche geplaatst. Omwille van de ruimte heel logisch. Deze opdrachtgever wilde echter graag een bad en separate douche. Dit resulteerde in een compacte maar slimme opstelling.

Badkamer-inspiratie3

Weinig loopruimte, toch werkt het; de kinderen kunnen badderen terwijl men tegelijkertijd een douche kan nemen. Voor comfort in de ochtendspits is in de ouderslaapkamer een wastafelmeubel geplaatst.

Toiletruimte-inspiratie3

Een verrassing in deze woning is het toilet in een naast de badkamer gelegen kast van 75 x 78cm !!!

De kast is omgetoverd tot een kleine toiletruimte. Omdat aanleg van een closetafvoer op deze plek niet mogelijk was, is gebruik gemaakt van een Sanibroyeur closet met faecalienvermaler.

Deze is gemaakt voor aansluiting op een afvoer met kleine diameter en kan door ons op vrijwel iedere plek in een woning worden geinstalleerd.

Op de begane grond is de toiletruimte uitgevoerd met een compact model wandcloset, hiermee winnen we 5cm beenruimte, dat is veel in een kleine ruimte. Eenheid in de badkamer en toiletruimte is gunstig bij evt.verkoop.

De “overgebleven” voormalige badkamer, welke was uitgevoerd met een heus Lavet, werd omgebouwd tot een ruimte voor wasmachine en droger.