INSPIRATIE 2

Relaxbadkamer met wellness-faciliteiten

Voor een landelijk gelegen woning te Mijdrecht kwam het voldende verzoek;

“Wij hebben een slaapkamer over , graag willen wij  de naastgelegen badkamer uitbreiden. Het moet de uitstraling krijgen van een luxe Spa”.

Badkamer-inspiratie2Een mooie ruimte om mee te werken, waarin de wensen van de opdrachtgever prima uitgevoerd zouden kunnen worden. Veel indelingen waren hier mogelijk, waarbij wij rekening moesten houden met de wens het niet te strak te laten zijn. Waar rechte lijnen de laatste jaren de boventoon voeren, kozen wij hier voor een hoekbad met mooie ronde vormen.
Dit bad werd de basis van het ontwerp. De niet voor de hand liggende positionering van het hoekbad maakte het ontwerp spannend.

De ruimte werd door het bijtrekken van de slaapkamer vrij lang, de bewoners wilden het graag een gezellige badkamer laten zijn. Zo ontstond de suggestie een deel van deze lengte te gebruiken als sauna. Met het systeembad en de regendouche was het wellnessgevoel compleet.

Een uitdaging in deze ruimte was de ronde doucheruimte. Imperfecties in de ronding worden onherroepelijk waargenomen, het tegelwerk luistert heel nauw. In de ruimte achter de ronding is de afvoer weggewerkt, het afschot is perfect en het douchewater verdwijnt in een onzichtbare gleuf.

Badkamer-inspiratie2-2Toiletruimte-inspiratie2Authentiek toegevoegd
Het plafond hebben wij verwijderd, hier is een semi-kunstmatig puntdakje ingebouwd, deze bevindt zich deels op de zolder welke slechts gebruikt wordt voor opslag. Bij een houthandel kochten wij een antieke eiken balk aan, welke overdwars is geplaatst om het geheel sfeer te geven. In de spiegelomlijsting komt dit hout terug.

De paneelradiator is gekozen in de kleur van de tegels. Terugkerende elementen, die rust geven aan een ruimte.

Een technische extra, welke tevens onder onze expertise valt, is het plaatsen van een hydrofoor in de meterkast. Zo heeft de regendouche power!

Uiteraard geen fijne douche-ervaring zonder een goede cv installatie, wij kozen hier voor een Itho Klimax HR met een afgifte van 16L per minuut

Het resultaat is magnifiek. Deze badkamer heeft alles wat onze opdrachtgever wenst: comfort, persoonlijkheid, prachtig tegelwerk en sanitair. De toiletruimte op de benedenverdieping is met behoud van de doorlopende plavuizen vloer in dezelfde stijl uitgevoerd: een pré in een woning!

“Een toiletruimte in dezelfde stijl als de badkamer geeft uw woning een mooie luxe uitstraling, het is af”

De ontwerper:
“Dit was een geweldige klus met diverse uitdagingen, in het werk overleggen tijdens de bouw was voor de opdrachtgever prettig om tot het mooiste resultaat te komen. Bepaalde aspecten in dit ontwerp zijn moeilijk voor te stellen vanaf een tekening, dan geven we de opdrachtgever graag een moment van bekijken en beoordelen ”.

De opdrachtgever:
“Door tussentijds met de installateur te kijken hoe de ruimte vorm kreeg waarbij wij enkele details hebben aangepast, kregen wij het gevoel dat het nóg meer zou worden zoals wij het ons wensten. Het ontwerp zelf is uiteraard in stand gebleven en wij genieten elke dag opnieuw van deze fantastische badkamer!”.